Skip to content

8 beneficis de les plaques solars

Les plaques solars aporten un gran nombre de beneficis. Són una de les opcions més sostenibles i econòmiques per generar electricitat. Avui dia, cada cop més persones i empreses opten per aquesta font d’energia renovable, ja que té diversos beneficis que val la pena destacar.

A GCT Energia som una consultoria i enginyeria energètica que ofereix solucions d’eficiència energètica a empreses de diferents sectors. Treballem per implementar solucions personalitzades i a mida per cada cas.

Instal·lar plaques solars és una de les millors opcions a l’hora de produir energia elèctrica. Els seus beneficis són diversos. T’expliquem 8:

  1. Energia neta i renovable: Les plaques solars són una font d’energia neta i renovable, que no emet gasos contaminants ni crea residus tòxics. A més a més, la seva font d’energia, el sol, és il·limitada i gratuïta.
  2. Reducció de la factura elèctrica: Permeten generar energia per al consum propi, reduint la dependència de les empreses elèctriques i el cost de la factura elèctrica.
  3. Increment del valor del teu immoble: Les plaques solars són un afegitó atractiu i valorat en el mercat immobiliari, ja que augmenten l’eficiència energètica i redueixen la despesa de l’habitatge.
  4. Ajuda al medi ambient: La generació d’energia solar evita la contaminació atmosfèrica, la qual cosa ajuda a reduir l’impacte ambiental i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.
  5. Durabilitat i resistència: Tenen una vida útil llarga i són resistents.
  6. Manteniment senzill: No requereixen gaire manteniment, només una neteja periòdica per evitar l’acumulació de pols o brutícia i revisió anual dels elements elèctrics.
  7. Autonomia energètica: Permeten ser autosuficient energèticament. 
  8. Subvencions i incentius fiscals: Actualment, hi ha diferents incentius i subvencions disponibles per a la instal·lació de plaques solars, que poden ajudar a finançar la seva inversió.

Aprofita els beneficis de les plaques solars

A GCT Energia, també oferim diversos serveis a l’hora d’instal·lar plaques solars, com la valorització i viabilitat dels projectes, el finançament dels mateixos i la realització de projectes executius. També ens encarreguem del seguiment i monitoratge de les instal·lacions per assegurar el correcte funcionament de les plaques solars i validar els resultats d’estalvi.

Amb nosaltres treballen enginyers especialistes en plaques solars que portaran a terme tot el projecte. A més, també ens encarreguem de la realització de plecs de clàusules  per a licitacions públiques i privades, com també, estudis comparatius. 

En definitiva, les plaques solars són una opció sostenible, econòmica i duradora per generar electricitat. A GCT Energia ens esforcem per oferir les millors solucions personalitzades i a mida per a cada cas, tot en línia amb els nostres valors de sostenibilitat i eficiència energètica.

Si voleu conèixer més sobre els beneficis de la instal·lació de plaques solars i altres serveis que oferim, no dubteu a contactar amb nosaltres. Junts podem fer del món un lloc més sostenible i eficient energèticament.