Skip to content

Deduccions fiscals per a eficiència energètica

Aprofita les deduccions fiscals disponibles per a obres de millora d’eficiència energètica en habitatges. Una oportunitat per reduir la demanda de calefacció i refrigeració i millorar l’eficiència energètica del teu habitatge.

GCT Energia som una assessoria i consultoria energètica especialitzada a donar serveis d’eficiència energètica. T’ajudem a implementar i a trobar la millor solució per optimitzar la teva despesa energètica, que et permeti gaudir de deduccions fiscals.

Les deduccions fiscals per a eficiència energètica en habitatges estan regulades per la Llei 35/2006 i ofereixen una oportunitat per estalviar en impostos mentre realitzes millores energètiques.

Les obres dutes a terme des de l’entrada en vigor del Reial decret llei 19/2021 fins al 31 de desembre del 2023 són elegibles per a aquesta deducció. L’habitatge habitual o qualsevol altre habitatge de la teva titularitat que estigui llogat per a ús residencial també pot optar a aquestes deduccions.

La deducció es practicarà en el període impositiu en què s’expedeixi el certificat d’eficiència energètica després de les obres de rehabilitació. No es permet la deducció per les obres fetes en la part de l’habitatge on es dugui a terme una activitat econòmica.

Hi ha diferents percentatges de deducció disponibles, depenent dels resultats del certificat d’eficiència energètica després de les obres. Per a una reducció mínima del 7% en la demanda de calefacció i refrigeració, es pot aplicar una deducció del 20% amb una base màxima anual de 5.000 euros. Per a una reducció major o una qualificació energètica “A” o “B”, les deduccions poden ser del 40% o del 60%, amb bases màximes anuals de 7.500 euros i 5.000 euros respectivament.

També s’inclouen deduccions per obres de rehabilitació energètica en edificis residencials, amb la condició que es redueixi el consum d’energia primària no renovable o s’aconsegueixi una qualificació energètica més alta per a l’edifici. 

Cal tenir en compte que els ajuts concedits per programes de rehabilitació energètica i altres programes d’eficiència energètica no s’integren a la base imposable de l’impost sobre la renda de les persones físiques.

Per poder justificar l’estalvi requerit en la deducció fiscal, cal comparar els certificats energètics d’abans i després de les obres de millora d’eficiència energètica. És important presentar els certificats adequats en el moment adequat durant el procés de sol·licitud d’inscripció al registre.

Aprofita les deduccions fiscals amb GCT Energia

A GCT Energia som una consultoria i enginyeria energètica dedicada a proporcionar un entorn energètic molt més eficient al món. El nostre principal objectiu és oferir serveis a diverses empreses amb grans costos de producció, especialment en el sector industrial.

T’ajudem a obtenir el Certificat d’Eficiència Energètica que necessites per beneficiar-te de les deduccions fiscals corresponents. Ens encarreguem de portar a terme tots els tràmits i gestions necessàries perquè el puguis tenir com més aviat millor.


Aprofita les deduccions fiscals per a eficiència energètica i millora l’eficiència i sostenibilitat del teu habitatge mentre estalvies en impostos. Posa’t en contacte amb nosaltres i gaudeix dels beneficis de les millores energètiques al teu habitatge.