Skip to content

Ajuts per a eficiència energètica i energies renovables: aconsegueix finançament per a la teva transició energètica

Aprofita l’oportunitat de beneficiar-te d’ajuts per a eficiència energètica i energies renovables per finançar amb èxit la transició energètica de la teva empresa. Treu profit de les diverses opcions de finançament disponibles per reduir costos i promoure una energia més sostenible.

A GCT Energia som una consultoria i enginyeria energètica que oferim serveis d’assessoria a empreses. Ens encarreguem de realitzar tots els tràmits i gestions necessàries per sol·licitar i gestionar aquests ajuts públics.

Actualment, hi ha diferents ajudes públiques d’eficiència energètica i energies renovables:

  1. Ajuts PIME i Indústria

Programa d’ajuts per actuacions d’eficiència energètica en PIME i gran empresa del sector industrial, promogut per l’IDAE. Aquesta ajuda té com a objectiu incentivar i promoure la realització d’actuacions en el sector industrial que redueixin les emissions de diòxid de carboni i el consum d’energia final mitjançant la millora de l’eficiència energètica.

El termini de sol·licitud és fins que s’esgoti el fons dels ajuts o fins al 30/06/2023. Les actuacions elegibles inclouen la millora de la tecnologia en equips de processos industrials i la implantació de sistemes de gestió energètica industrials.

  1. Ajuts energies renovables

Un altre programa d’ajuts és el Programa d’incentius lligats a l’autoconsum i emmagatzematge, amb fons d’energia renovable i implantació de sistemes tèrmics renovables. Aquesta ajuda té diversos programes específics, com el Programa d’instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable en el sector serveis i altres sectors productius, amb emmagatzematge o sense.

També hi ha programes per a la incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, ja existents en diferents sectors com el residencial, les administracions públiques i el tercer sector.

A més, hi ha un programa específic per a instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en el sector residencial, que inclou tecnologies com la solar tèrmica, biomassa, geotèrmica, hidrotèrmica o aerotèrmica per a climatització i/o aigua calenta sanitària a habitatges. El termini de sol·licitud per a aquests programes és fins al 31 de desembre de 2023.

  1. Ajuts energies renovables tèrmiques

Programa d’incentius lligats a l’autoconsum i emmagatzematge, amb fons d’energia renovable i implantació de sistemes tèrmics renovables, que ofereix ajuts per a instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en diferents sectors com l’industrial, agropecuari, serveis i altres sectors de l’economia, incloent-hi el residencial.

Així mateix, aquest programa contempla instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en edificis no residencials, establiments i infraestructures del sector públic. El termini de sol·licitud per a aquests programes és fins al 31 de desembre de 2023.

Demana els ajuts per a eficiència energètica i energies renovables amb GCT Energia

Som una empresa especialitzada en consultoria i enginyeria energètica que treballa per proporcionar un entorn energètic molt més eficient al món. El nostre focus principal és donar servei a diverses empreses, especialment aquelles del sector industrial. 

La nostra àmplia experiència treballant amb empreses de diferents sectors ens ha proporcionat un coneixement profund de les solucions que es poden implementar. Per això, estudiem de manera individual cada cas per oferir solucions competents i personalitzades.

Aprofita aquests programes d’ajuts per a eficiència energètica i energies renovables i aconsegueix el finançament necessari per a la teva transició energètica. Redueix costos, millora la sostenibilitat i contribueix a un futur més net i saludable. Contacta amb nosaltres i ens posarem a gestionar aquestes ajudes al més aviat possible.